Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu
Je kunt alleen winnen als je je talenten benut

Je kunt alleen winnen als je je talenten benut

Benut je wel je talent?

Om succesvol te zijn is het een must je talenten en sterke kanten te kennen.

Je talenten zijn eigenschappen waar je mee geboren bent en die je door de jaren heen door middel van training, scholing en gebruik tot verschillende sterktes hebt verheven. Een talent kun je niet aanleren dat heb je nu eenmaal. Iedereen heeft talenten. Activiteiten die je uitvoert die met je talent en sterkten te maken hebben gaan je makkelijk af, je voelt je goed en het gaat vanzelf.

Stel je voor dat je in je organisatie werkzaamheden kunt uitvoeren waar je goed in bent. Zal dat niet geweldig zijn. En de activiteiten waar je zelf minder goed in bent door anderen uit te laten voeren. Bedrijven proberen op deze manieren ook teams te vormen.

Je sterke kanten zijn de kerncompetenties van je onderneming en hiermee kun je je duidelijk onderscheiden van de concurrentie. Kerncompetenties zijn niet makkelijk over te nemen of na te maken door anderen. Je ziet dat veel bedrijven die hun kerncompetenties kennen succesvol zijn in verschillende markten. Kort voorbeeld: Waarom waren de oude Apple I-Macs nu zo populair? Vanwege het gebruiksgemak van het besturingssysteem. Deze vaardigheden om een besturingssysteem te maken zijn kerncompetenties en zijn later toegepast bij het maken van de I-pods, I-phones en I-pads.

Het is cruciaal om je kerncompetenties te kennen want hiermee kun je winnen van je concurrenten.

Je speelt het spel in je eigen comfort zone ofwel op je eigen terrein.

Begrijp je wat ik bedoel.

Mijn vader is al jaren een boek liefhebber en heeft een goed lopende boekhandel gerund in het oosten van Nederland.

Een vriend van mij met een goede babbel en zijn broer een grafisch meesterbrein wisten al heel vroeg wat hun talenten waren. Al 20 jaar runnen zijn succesvol een design en  ontwikkel bedrijf in het hartje van Amsterdam.

Met hun talenten en sterke kanten zijn zij succesvol in hun markt.

Het is namelijk veel makkelijker om te focussen op je sterke kanten dan op je minder sterke kanten.

In de startup fase van je onderneming doe je alles zelf.  Maar daarna kun je mensen aannemen / inhuren om je zwakke kanten op te vangen. Ideaal natuurlijk om het werk te kunnen doen wat je ligt en waar je werkelijk goed in bent.

In de maatschappij worden we veel afgerekend op onze zwakke kanten, zoals bij beoordelingsgesprekken. Werken aan je zwakke kanten is tijdverspilling het enige wat je krijgt is dat deze zwakke kanten middelmatig worden. Terwijl als je werkt aan je sterke kanten je deze tot een veel hoger niveau kunt brengen.

Weet je wat je sterke kanten zijn? Weet je wat je talenten zijn?

Nee. het is ook erg moeilijk hoor om hier achter te komen. 55% van de mensen hebben het mis als het om hun eigen talenten gaat. Hoe kun je daar nu achter komen.

–          Zelfreflectie

Schrijf eens op welke activiteiten je het leukste vind en waarom dat is. Dan jezelf afvragen waarom dat is en opnieuw jezelf afvragen waarom dat is. Met deze vragen kom je tot de kern.

Daarna houd voor elke dag van de week bij wat de goede dingen waren die dag en hoe dat nu kwam.

Na een week heb je zeker je sterke punten te pakken.

–          Uitvragen

Een andere leuke manier maar hier is wel wat lef voor nodig. Stuur een email naar alle mensen met wie je werkt of hebt gewerkt. Vraag hen eens wat zij vinden wat je sterkten zijn.  Dit heeft mij in het verleden geholpen met een vraag bij een sollicitatiegesprek, wat zijn je sterke en zwakke punten. Dan heb je dat in ieder geval scherp. Je zult ook nieuwe sterkten aan het ligt zien komen.

–          Online tests

Een test zoals de Kolbe-test geeft heel scherp hoe je intuïtief werkt en geeft een scherp beeld waar je sterk en goed in bent.

De eerste twee mogelijkheden zijn het beste.

Zorg dat je een onderneming bouwt dat is berust op je talenten en sterkten, dan kun je je concurrentie verslaan.

Ik pas deze technieken ook toe  in mijn Software Ontwikkeling onderneming de OntwikkelClub.

Mocht je meer willen weten over strategisch ondernemen en het stoppen met het zoeken naar kansjes en quick fixes. Check dan het internet manifesto (de internet MARKETING KLASSIEKER.waar je veel inspiratie van krijgt)

Wido